Homlokzati állvány

A homlokzati állványok olyan állványrendszerek, amelyeket épületek homlokzatának felújításához, javításához, szigeteléséhez vagy más munkálatokhoz használnak. Biztonságos munkafelületet biztosítanak a munkások számára a magasságban, és megakadályozzák a balesetek bekövetkezését.

Függőleges felületeken végzendő munkálatok ideális kiszolgálója. Melyek lehetnek nagyon magasak, pl. 10 emeletes „egyszerű” panel, vagy „régi”, stukkókkal, szobrokkal teli épületek is. Természetesen egy víztorony, vagy templomtorony sem akadály.

 

A homlokzati állványok típusai:

  • Támasztott állványok: Ezek a leggyakoribb típusú homlokzati állványok. Fémkeretekből és pallókból készülnek, amelyeket támaszokkal rögzítenek a falhoz.
  • Függesztett állványok: Ezeket az állványokat acélkábelek segítségével függesztik le az épület tetejéről. Nagyobb munkaterületet biztosítanak, mint a támasztott állványok, és olyan helyeken is használhatók, ahol a fal nem alkalmas a támaszok rögzítésére.
  • Kúszó állványok: Ezeket az állványokat fokozatosan emelik felfelé a fal mentén, ahogy a munka halad. Ideálisak magas épületek homlokzatának felújításához.

A homlokzati állványok előnyei:

  • Biztonságos munkafelületet biztosítanak a munkások számára: A homlokzati állványok megakadályozzák a leesést és más balesetek bekövetkezését.
  • Megnövelik a munkaterületet: A homlokzati állványok nagyobb munkaterületet biztosítanak a munkások számára, ami hatékonyabbá teszi a munkát.
  • Könnyen összeszerelhetők és szétszerelhetők: A homlokzati állványok moduláris elemekből készülnek, amelyeket könnyen lehet összeszerelni és szétszerelni.
  • Sokoldalúan használhatók: A homlokzati állványok különböző típusú munkákhoz használhatók, beleértve a homlokzatfelújítást, szigetelést, festést és ablakcserét.

A homlokzati állványok használata során fontos betartani a biztonsági előírásokat:

  • Csak képzett és tapasztalt személyzet szerelheti fel és szerelheti le a homlokzati állványokat.
  • A homlokzati állványokat rendszeresen ellenőrizni kell, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy jó állapotban vannak.
  • A munkásoknak mindig védőfelszerelést kell viselniük, amikor a homlokzati állványokon dolgoznak.

Kedvezményezett neve:  ÉLBERT Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: ” Eszközállomány fejlesztése az Élbert Kft-nél”
Szerződött támogatás összege: 16 112 379,-Ft
Támogatás mértéke: 30 %
Projekt tartalmának bemutatása: 5470nm Layher Blitz típusú homlokzati állvány vásárlása.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.11.29.
Projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01046