Védőtetők és átjárók

Az épületállványozás során a védőtetők alkalmazása elengedhetetlen a munkások biztonságának, a projekt hatékonyságának és a jogszabályok betartásának biztosításához. Átjáró, vagy alagút elem használatával pedig a gyalogosok elől sincs elzárva a felállványozott terület, mert alatta biztonságosan tudnak közlekedni.

Az épületállványozás közben a védőtetők alkalmazása számos fontos célt szolgál:

Biztonság:

  • Védelmet nyújtanak az időjárási viszonyok ellen: A védőtetők megvédik a munkásokat az esőtől, hótól, széltől és a napsugárzástól, ezáltal biztosítva a biztonságos munkakörnyezetet.
  • Biztonságos átjárást biztosítanak a munkások számára az állványzat különböző szintjei között: Az átjárók megakadályozzák, hogy a munkások a létrák használatára kényszerüljenek, ami veszélyes lehet.
  • Megelőzik a leeső tárgyak okozta sérüléseket: A védőtetők megakadályozzák, hogy az építőanyagok, szerszámok vagy más tárgyak az állványzatról leessenek és az alatta dolgozó munkásokat megsértsék.
  • Csökkentik a por és a törmelék belélegzésének kockázatát: A védőtetők megakadályozzák, hogy a por és a törmelék a munkások légkörébe kerüljön, ezáltal csökkentve a légzőszervi megbetegedések kockázatát.

Hatékonyság:

  • Védik az építőanyagokat: A védőtetők megvédik az építőanyagokat az esőtől és a hótól, ezáltal megakadályozzák a károsodásukat és a későbbi költségeket.
  • Lehetővé teszik a munkát kedvezőtlen időjárási körülmények között is: A védőtetőknek köszönhetően a munkások akkor is folytathatják a munkát, ha esik az eső vagy havazik, ezáltal csökkentve az építési projekt késéseit.
  • Javítják a munkakörülményeket: A védőtetők kellemesebb munkakörnyezetet teremtenek a munkások számára, ezáltal javítva a munkamorált és a termelékenységet.

Jogszabályok:

  • Számos országban jogszabály írja elő a védőtetők használatát az épületállványozáson. A magyarországi munkavédelmi szabályok is előírják a védőtetők alkalmazását bizonyos esetekben, például ha az állványzat magassága meghaladja a 2 métert, vagy ha az állványzat alatt gyalogosforgalom van.

Fontos megjegyezni, hogy a védőtetők csak akkor nyújtanak megfelelő védelmet, ha megfelelően telepítik és karbantartják őket. A védőtetőknek stabilnak és teherbírónak kell lenniük, és rendszeresen ellenőrizni kell őket, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy jó állapotban vannak.

Kedvezményezett neve:  ÉLBERT Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: ” Eszközállomány fejlesztése az Élbert Kft-nél”
Szerződött támogatás összege: 16 112 379,-Ft
Támogatás mértéke: 30 %
Projekt tartalmának bemutatása: 5470nm Layher Blitz típusú homlokzati állvány vásárlása.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.11.29.
Projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01046